Duiven bestrijding / vogelwering

duiven

Huisduif:
 Ontwikkeling en leefwijze:

– ze kunnen 8-10 keer per jaar een nest hebben met telkens 2 witte eieren in slordige nesten.
– de eieren komen 17 dagen na het leggen van het tweede ei uit.
– de jongen vliegen circa 4 weken uit en zijn zelf op een leeftijd van circa 5 maanden weer geslachtsrijp.
– de verwilderde huisduif wordt gemiddeld 7 jaar, maar kan een maximale leeftijd van rond de 20 jaar halen.
– een huisduivenpaar blijft bij elkaar tot de dood hen scheidt.
– ze nestelen, bij voorkeur uit de wind, op een harde ondergrond zoals vensterbanken, zolders, verandakasten en balkons.

 Schade:

– de schade die huisduiven kunnen aanrichten is groot.
– naast aantasting van het pand, vervuiling van de omgeving en stank- en geluidsoverlast (koeren)
kunnen ze allerlei parasieten met zich meedragen (zoals mijten, vlooien en teken).
– met hun nesten veroorzaken ze verstoppingen van hemelwaterafvoeren en herbergen ze ongenode gasten zoals motten, vliegen, kevers en (stof)luizen.
Hiermee kunnen ze ziektes overbrengen.

 Wering:

Nestelen onmogelijk maken door het plaatsen van vogelwering zoals netten, duivenpinnen, schrikdraad of vogelschrikpasta.
Roestplaatsen ontoegankelijk maken.
Wegvangen met kooien behoort ook tot de mogelijk opties.

 

Hendrikx Ongediertebestrijding kan werkzaamheden op het gebied van vogelwering voor u uitvoeren!

image2 (2)IMG_0078

Top
Menu Menu
Responsive Menu Clicked Image